RISOTTO WITH WHITE OR DARK TRUFFLE

Υλικά
1 φρέσκια τρούφα
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
4 κούπες ρύζι για ριζότο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
3 ¾ κούπες ζωμό κρέατος
¾ κούπες τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό εκτός μισής κούπας και ανακατεύουμε. Όταν το υγρό απορροφηθεί (~ 20 λεπτά), προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά. Τρίβουμε την τρούφα (κατά προτίμηση σε φλοίδες για να απλωθεί το άρωμά της ομοιόμορφα και ταχύτερα) και σερβίρουμε.