POTATO SOUP WITH TRUFFLES

Υλικά
250 gr ψιλοκομμένο πράσο
450 gr πατάτες
2 ½ κούπες (600 ml) φυτικό βούτυρο
80 gr φρέσκια τρούφα
αλάτι, πιπέρι
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
crème fraîche
ελαιόλαδο
λάδι τρούφας

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το πράσο σε ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τσιγαρίζουμε μαζί με το πράσο. Προσθέτουμε το θυμάρι και το αλατοπίπερο μαζί με το βούτυρο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Περνάμε τη σούπα μας για να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες λαδιού τρούφας. Βάζουμε μια κουταλιά crème fraîche στο κάθε μπωλ και έπειτα σερβίρουμε τη ζεστή σούπα. Τρίβουμε λίγη φρέσκια τρούφα (~ 15 gr) στο κάθε πιάτο και σερβίρουμε.