GREEN SALAD WITH PUMPKIN & TRUFFLES

Υλικά
1 τρούφα ( ~ 1oz = 28 g)
150 g φρέσκια κολοκύθα κομμένη σε κύβους
300 g μαρούλι / ρόκα
4 κουταλάκια ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι φουντουκέλαιο
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
μερικές σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο
1 πρέζα κανέλλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε την κολοκύθα για 5 λεπτά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μία πρέζα κανέλλα.Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε με το φουντουκέλαιο. Κόβουμε την τρούφα σε φλοίδες . Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με δύο κουταλάκια ελαιόλαδου, μία πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. Σερβίρουμε το μαρούλι στο πιάτο μας και ραντίζουμε με το μίγμα λεμονιού-λαδιού. Τοποθετούμε τους κύβους κολοκύθας στο κέντρο του πιάτου και πάνω τους απλώνουμε τις φλοίδες τρούφας. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο.