GREEN SALAD WITH CHESTNUTS & TRUFFLE

Υλικά
~450 gr ολόκληρα κάστανα
6 ώριμα σύκα
~250 gr καστανόμελο
160 gr τρούφα
200 gr μαρούλι
4 sticks από bamboo (μουλιασμένα σε νερό)

Για τη vinaigrette
1 κρεμμύδι
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα κάστανα με νερό και τα χαράζουμε με ένα μαχαιράκι. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα αλατίζουμε. Τοποθετούμε τα κάστανα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 275 βαθμούς για ~ 20 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τα σύκα στη μέση και καρφώνουμε κάθε κομμάτι με ένα bamboo stick. Ραντίζουμε κάθε τεμάχιο με το μέλι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κάστανο (χρησιμοποιούμε τη μισή ποσότητα από τα κάστανα) το οποίο κολλά πάνω στο μέλι. Προσεκτικά τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο και εισάγουμε στο grill μέχρι να ροδίσουν τα κάστανα. Για την σως πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Σταδιακά προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τρίβουμε την μισή ποσότητα της τρούφας (80 g) ξεχωριστά και την προσθέτουμε στο μίγμα μας. Ανακατεύουμε ξανά, αλλά αυτή τη φορά με το χέρι. Σερβίρουμε το κομμένο μαρούλι σε κάθε πιάτο και προσθέτουμε την vinaigrette. Τοποθετούμε από ένα stick σύκου σε κάθε σαλάτα και διακοσμούμε με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κάστανο. Τρίβουμε την υπόλοιπη τρούφα (κατά προτίμηση σε λεπτές φλοίδες) πάνω στα πιάτα μας. Ραντίζουμε περιμετρικά με λίγη ακόμη vinaigrette.